Concrete Angel

Den här låten är värd att lyssna på. Sjung med i texten och se om du kan låta bli att gråta!

/>

Den här låten är så fin, och sorglig...

She walks to school with the lunch she packed
Nobody knows what she's holding back
Wearing the same dress she wore yesterday
She hides the bruises with linen and lace

The teacher wonders, but she doesn't ask
Nobody knows what she's holding back
Bearing the burden of a secret storm
Sometimes she wishes she was never born

Through the wind and the rain
She stands hard as a stone
In a world that she can't rise above
But her dreams give her wings
And she flies to a place where she's loved
Concrete Angel

Somebody cries in the middle of the night
The neighbors hear but they turn out the light
A fragile soul caught in the hands of faith
When morning comes it will be to late

Through the wind and the rain
She stands hard as a stone
In a world that she can't rise above
But her dreams give her wings
she flies to a place where she's loved
Concrete Angel

A statue stand in a sheded place
An angel girl with an upturned face
Her name is written on a polished rock
A broken heart that the world forgot

Through the wind and the rain
She stands hard as a stone I
n a world that she can't rise above
But her dreams give her wings
And she flies to a place where she's loved
Concrete Angel


Hemskt att sånt här verkligen händer...

Grattis lillebror (igen)!

Glömde säga en sak om helgen: lillebroren vann tempot i Hilleshög. För er som inte förstår; det handlar om cykling, och han var duktig! Way to go, speciellt om man inte tränar lika mycket som de andra.

Lite skum ser den ut, men en guldmedalj till min lille bror! (Nej, den är inte hans. Googlad bild...)

Kurshelg

Hela den här helgen har gått åt till att vara på tränarkurs. Gud vad mina små änglar ska få slita! Eller nej, det kommer de inte, för jag komemr ju att sluta efter denna terminen, och planen för terminen är redan klar, men om jag får nya simmare i en ny klubb, då du!

Smarta citat


# I do not know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.

Detta sa Eintstein. Kan man ana att han var lite kritisk mot kalla kriget och tyckte att människan blev mindre civiliserad?

And what would humans be without love?' Rare, said Death.

Skrivet av Terry Pratchett, min husgud. Och han har så rätt. För att vara lite hippie, och för att hålla med Einstein och en författare som skriver obskyr fantasy-satir: Make love not war!

Jävla katoliker

Vem kan vi tro har sagt detta?

"En katolik skulle vara skyldig till formellt samarbete i ondska, och sålunda ovärdig Nattvarden, om han medvetet röstade för en kandidat just för att kandidaten intar en positiv inställning till abort och eller dödshjälp. När en katolik inte delar en kandidats positiva inställning till abort och eller dödshjälp, men röstar för en kandidat av andra skäl anses det avlägset materiellt samarbete, vilket kan tillåtas i rimliga proportioner."

1 poäng till den som gissade på vår älskade nuvarande påve, -100 till den som gissade fel. Hur fan kan någon vara så korkad att han vill förbjuda katoliker att rösta på personer som är för abort. Vart är samhället på väg? Abort är en del av vårt samhälle! Deal with it, dear!

Jag blir så frustrerad på denne man som har så stort inflytande. Det fungerar inte att säga sånt som han säger i dagens samhälle. Eller har någon missat det intelligenta uttalandet att utdelande av kondomer skulle öka spridningen av HIV/AIDS? Hur dum får man va?

Världen intelligentaste man? Eller världens sämsta talare?

tråååååkigt!

Nu sitter jag ensam och övergiven och ska sysselsätta mig i fyra timmar innan teatern. Vad göra, vad göra? Skriva på projektet är tråkigt, plugga ännu tråkigare och jag är klar med engelskan... Life Sucks! Dessutom har Ata och Stella övergivit mig, så jga kan inte prata av mig på någon.

Får väl gå och prova kläder och blir deprimerad för att jag inte har råd..., eller läsa en bok vid kanalen


Vilken dag... Och vilken framtid?

Så, imorgon är det sista dagen att söka till högskolan. Idag har bara varit en massa skolarbete. Jag har dock fixat manus och PM till morgondagen, så nu ska det bara framföras...Min framtid ser ut så här:

Teknisk fysik, Chalmers 300hp

Teknisk fysik med elektroteknik inriktning internationell (franska), Linköping 300hp

Teknisk fysik, Lund 300 hp

Kemiteknik med fysik, chalmers 300 hp.


Låt oss satsa på förstahandsvalet, de andra är mest saker jag kan tänka mig som reservplan, inget jag verkligen Verkligen vill!  Jag kommer bli fysiknörd (mer ään jag redan är...)

Dagens boktips

Av alla böcker jag läst är det nog Jane Eyre som fastnat mest. Många böcker har betytt mycket för mig, men inget kommer i närheten av denna fantastiska bok. Den har allt: Äventyr, Tragik, Girl Power och framför allt romantik. Dessutom var det den första feministiska romanen. Alla borde läsa den! Dessutom är den inte så svår att läsa om man har lite läsvana.

Hjälp mig!

Jag behöver hjälp med väldigt oseriösa saker. T.ex. var man hittar en mascara som inte gör ögonfransarna en kilometer långa. Mina är redan så långa att jag ibland får mascara på glasögonen om jag inte hinner låta den torka, och om jag böjer ögonfransarna når de redan såå långt upp att de tar i ansiktet... Vad ska man göra åt det hela? Jo, man ser till att hitta en mascara som i princip bara ger färg. Men var hittar man det? Dessutom får den inte fälla, för då kliar det i mina små ögon.

Något ytliga problem, eller hur...

Bilder på mig efter sminkkurs

På begäran från louise... Inga bra bilder. Jag var trött när jag kom hem, och det fanns inget vettigt ljus, så håll till godo.

Mitt öga... Man ser nästan färgen på sminket (det var grönt)

Hysteriska ögon och röda läppar... Som en skurk i en dålig film...

Hårtips

Efter att ha blivit frågad många gånger om hur jag får mitt hår att växa som ogräs tänkte jag att jag skulle dela med mig av några tips...

  • Ha tur! det är svårt att få tunt hår att se riktigt bra ut när det är långt. Man måste ha lite tur i genlotteriet för att ha hår som går att odla ut.
  • Var snäll mot håret! Platta inte, locka inte, föna inte. värme förstör håret, så använd bara saker som gör håret varmt i yttersta nödfall eller någon gång i månaden. om man använder värme måste håret värmeskyddas
  • Använd inte för mycket schampoo. Därmed inte sagt att man inte ska tvätta håret, men använd lite schampoo och ta balsam två gånger istället. Lite schampoo i hårbotten räcker för att hela håret ska bli rent, förutsatt att det inte är över-smutsigt. Schampoo torkar ut, så använd inte för mycket!
  • Tvätta inte håret för ofta. Det ska räcka med två-tre gånger i veckan (om man inte har extremt fett hår). Det innebär att man tvättar håret var tredje dag ungefär.
  • Borsta inte håret om du inte måste. Det är bättre för håret att kamma det med en grovkam när det är blött och sedan låta det vara. Jag själv tvättar mitt hår när det börjar bli trassligt, inte när det är smutsigt och fett (å andra sidan har jag torrt hår, så det blir ju inte riktigt fett...). Om man får sovhår kan man antingen sova med håret flätat (om håret är tillräckligt långt) eller ha i anti-trassel medel av något slag. På morgonen kan man dra sin grovkam genom håret för att få bort trasslet, et voilà, trasslet borta utan hårboste!
  • Färga inte håret onödigt ofta! Färgen sliter på håret, speciellt om det är blekning det handlar om. genom att ändra hårstråets pigmentering permanent förstör man hårets textur, vilket gör att hårtråna lättare går av. Inte bra om man vill få håret att växa...

Make Up lektion

Jag måste ju bara tacka mina små föräldrar för att de gav mig en make up lektion i julklapp. Fick lära mig hur jag ska sminka mig för att det ska bli snyggt. Nu ska jag bara lära mig att göra det själv också... Superfint blev det i alla fall. Fördelen med glasögon är ju annars att 30 procent av sminkningen "försvinner" bakom glasen, så man kan ta i rejält utan att det ser alltför utflippat ut.

Nej, så här såg jag inte ut. men färgen är i alla fall rätt...

Fan ta förkylningar och lasrar

Hur har jag lyckats med konststycket att få en förkylning som jag riktigt kan känna hur den blir sämre varje dag? Dessutom måste jag skriva svenska-talet och fixa med projektrapporten (den som har en vettig källa på exakt hur en laser fungerar ska få en puss). Usch!

Life's a bitch

Jaha, det var det. Jag hade tänkt jag skulle vara duktig och träna lite extra nu när jag är ledig. Blev det så? Självklart inte! Som vanligt, ett par dagar efter att stressen över prov och inlämningar i ett PBL släpper har jag blivit förkyld. Inte jättemycket, men ska nog se till att hålla mig till ett pass om dagen så att det inte blir superjättemycket värre. Simning är ju bra på att rensa bihålorna, så det får bli simning idag. Jag som hade sett fram emot att få riktigt ta ut mig med lite mördarintervaller löpning. Jaja, life's a bitch!

Kunde varit ett självporträtt!

Pluggdejten

I dag bar det av till Oxie för att jobba på projektet. Det gick alldeles utmärkt, och vi har mycket bättre koll på vad vi ska göra nu. Fantastiskt hur mycket roligare det är att plugga tillsammans än ensam. Fortsätter vi i denna takten kommer vi inte ha några som helst problem med att hinna klart innan deadline, även om vår onde rektor tog bort en vecka från årets projekt.


Hur dum får man va...?

Som vi alla vet var vädret underbart igår. Gissa vem som satte sig i en stol utomhus för att göra cp-boken mera genomlidlig. Just det; lilla Anna. Gissa vem som inte tänkte på hur skarp vårsolen är? Rätt igen; Anna. Gissa vem som nu är bränd med fina vita linjer från linnet hon hade på sig? Din dong, tusen poäng till er; Anna!

Hur dum kan man vara. Jag vet att jag ALLTID bränner mig första gången jag är ute i solen på året. Hur kan jag då sätta mig i solen och läsa utan att hålla koll på tiden. Jag är inte så smart trots allt, verkar det som.

För övrigt, cp-boken (aka ett öga rött) var mer uthärdlig i vårsolen än på ett sunkigt gammalt pågatåg. Blattesvenska är förvirrande!

Fin bild på dum bok.

Så här borde vädret alltid vara!

Musik Direkt

Jaha, då var man hemma från Hässlehollm,då. Det blev en lite kortare kväll än förväntat.

Egentligen började dagen dåligt med att jag försov mig så mycket att det inte var lönt att åka in till skolan. Väl på väg till Lund (där jag skulle ta tåget till hässleholm) var mitt tåg försenat, så jag fick springa till Hässleholmståget när jag äntligen kom till Lund. Vi lyckades förvånansvärt bra med att hitta till Markan, gick inte vilse alls.

Väl där var juryn försenad, men vad gör väl det när man har goda vänner med sig? Sen började tävlingen! Abstract Art var först. Grymma var ni pojkar! Några akter senare var det en liten tjej som spelade harpa. Superfint och jätte"mysigt" var hennes nummer.

I slutändan gick enjoy the view (metalband) och hemorojderna (skräp-musik) vidare. Too bad att inte Abstract Art gick vidare. Hejade på er!

Sen lyckades alla jag kände i gänget med att missa tågetbara jag och bandet kom med. Eftersom jag inte känner dem och inte ville vara ensam i Malmö medan jag väntade på resten stack jag hem istället.

Tack alla för en kul kväll! Hoppas ni hade riktigt skoj på möllan fast jag inte var med (lika bra, kanske. Jag glömde ju legget)


Studenttalet

Tjo!

Har börjat skriva på mitt studenttal. Har hittills med einstein, gluoner, derivering, danskens bi-dans, påskäggen och iprentabletterna och danskens bi-dans. Har vi nåt annat oförglömligt ögonblick vi måste ha med? Hjälp!

Vill ha!

Jag hittade ett par helt underbara skor idag. Jag vill ha dom! saken är väl bara det att jag inte vet om jag kan gå i de klackarna, men du har ju lovat att lära mig, louise... Tycker ni att jag har råd med att köpa dem för 349 kr?


Är de inte fina...? undrar om mamma kan sponsra lite (förmodligen inte, hon gillar inte klackar)...

RSS 2.0