Tack för senast

Igår kväll var det alltså film hos louise. Mycket trevligt, får vi göra om...

Duktighetssyndrom

Idag har jag varit duktig! Jag har städat, dammat och damsugit mitt rum. Alla som har varit hemma hos mig vet att det ser ut som en krigszon inne hos mig, så det var inte så snabbt och lätt som det låter. Man glömmer nästan bort hur fint rummet kan vara om man inte städar det. Nu ska jag bara försöka att hålla det såhär i en vecka... Lär ju fungera mindre bra.

Dessutom har jag testlagat mat som vi ska bjuda på på min student. Idag blev det bulgursallad med cittron, persilja och chillidressing tillsammans med teriyakimarinerad rostbiff. Jag är inte helt övertygad om att det är en bra idé att marinera rostbiff. Det lär jag ju få veta om lite mindre än en timme när det ska provsmakas.

Provlagningen har pågått hela veckan. I måndags blev det chokladtårta med chokladglasyr. Inte nyttigt, men vansinnigt gott. Den blev dessutom godare av att stå ett par dar. Det är ju bra, då behöver man inte göra dem samma dag.

Igår bakade jag jäst bröd för första gången sen nian. Det blev focaccia, dvs italienskt bröd med massor av olivolja i. Det skulle jäsa i två timmar sammanlagt, så det tog sin lilla tid på sig att bli klart. Gott blev det dock, så det ska mina små gäster också få smaka på!

I kväll bör det av till Kotteskogen (aka Oxie) för att fira Louise som har nått den mogna åldern av 19 år. Grattis!


Nu är det slut

Nu är det oundvikligen, ofrånkomligen definitivt slut på gymnasietiden för mig. Jag har gjort mitt sista skolarbete på Einar Hansen. Lite bitterljuvt får man väl säga... Skönt att vara klar, men sorgligt att det är "aldrig mer" nu. Det känns som om framtiden kom för fort till mig. Å andra sidan får jag en chans att leva mitt liv, inte något någon annan valt till mig, och det känns riktigt bra.

För att tala i klichéer; livet är den bästa bok du någonsin kommer att läsa. Nu börjar ett nytt kapitel. Allt innan detta var uppbyggnaden till bokens spännande handling, och nu börjar det dra ihop sig och bli spännande. Vem vet vad som hända med hjältinnan (jag, alltså) nu? Vem vet vart vägen kommer att ta mig, och vem jag kommer gå med. Som sagt: Där ett kapitel slutar börjar ett nytt, och som alla vet blir boken mer spännande ju mer man läser. Kommer dock att sakna alla Einar Hansare och min härliga klass.


Bild från http://siffert.deviantart.com/art/Imagination-34815238 Det 'är alltså inte jag som har gjort den här bilden, men jag planerar nåt liknande.

Avslutningsmiddag

Eftersom vi som bekant inte hade någon studentbal fick vi istället ha en avslutningsmiddag med alla lärare och varandra. Denna fantastiska festlighet gick av stapeln igårkväll. Det var underbar mat, underbart sällskap och alldeles superfantastiskt. Ett rungande hipp hipp hurra till Amanda och Stella som arrangerade detta.

Kvällen började klockan sju med fördrink i Kockska husets restaurang. Efter detta följde trerätters middag (sparris, anka och chokladsorbet) under tre timmars tid. Efter att ha sagt hejdå till lärarna begav vi oss till Buddha Lounge för lite dans och annat. Tyvärr var inte musiken riktigt min stil (hiphop har aldrig gått hem hos mig), men det var kul ändå. Alltid trevligt med lite dans i goda vänners lag!

Stellas hals krånglade, så vid två påbörjade hon, jag och Ola hemfärd till Stella. Efter övernattning på hennes soffa vaknade jag självmant vid halv tio (Ola var INTE glad=) och gick upp. Efter frukost var det tåget hem (tack för skjutsen till tåget, Stellis).

Alltsom allt en mycket trevlig kväll. Kul att få se de "små" pojkarna i kostym. Fantastiskt vad det kan göra för utseendet att kamma sig, raka sig och ha på sig presentabla kläder (vilket inte involverar skitiga gympaskor). Naturligtvis hade alla töserna fantastiska klänningar på sig också. Det blev alltså en liten mini-bal som kändes som om det var på ett slott!

Håräventyr

Försök att locka mitt hår så ska dy få se på en utmaning... Håller på att prova mig fram till hur jag ska ha det imorgon på lärarmiddagen, och hittills har jag lockat det två gånger idag. Nu väntar jag på att håret ska svalna så att jag kan ta ner lockarna och se hur det blir... det tar ju en stund för håret att svalna efter att man kört igenom hela med en plattång... alltså har jag håret i små cirklar uppe på huvudet för att inte tyngdkrafte nska dra ner det. Kommer bli spännande att se om det funkar imorgon...

Sista provet...

Idag var det alltså dags. Det sista provet någonsin på gymnasiet. Lite vemodigt, men samtidigt grymt skönt. Snart är det dags att stå på egna ben... Läskigt. Provet var alltså i Matte E, denna underbara kurs som vi alla älskar. Dessutom var det differentialekvationer som skulel testas. Kul, kul (eller inte). Det är väl bara att vänja sig. Kommer ju att få skriva typ hundra mattetentor på högskolan.

Snart går flyttlasset

Det verkar som om jag har fått en lägenhet i GBG! 36 kvadrat för 3900:- , helt ok om du frågar mig. Hyreskontraktet börjar 1 juni. Någon som vill följa med och titta på mitt nya hem i sommar? hjälpa flytta kanske...

Anna kan vara en flickig flicka

Köpte nya skor idag, till studenten. Supersöta! De ska jag ha på dagen på studenten.


För att fortsätta med livsviktiga saker; kan man ha knallröda pumps till en mörkgrön klänning? Jag vill ha det, men kan man verkligen ha det?!

Det här blev ju ett övertjejigt inlägg, men alla har vi såna dagar...

Kulturellt fyllesnack...

Ett par ungdomar ~18 sitter på en bänk och dricker vodka.
Kille 1: Kolla, jag har en tuschpenna!
Kille 1 skriver "Hej!" på väggen bredvid.
Kille 2: Fan, vad tråkig du är! Skriv nåt intellektuellt!
Kille 2 tar pennan och skriver "Läs Kafka
Tjej: Ååh, vad Kafka är bra.
Kille 2: Ja, han är grym!
Tjej: Vad har du läst av honom?
Kille 2: Eeh… inget…

Snacka om att prata om saker man inte vet nåt om... Känns som min stilanalys av Ett öga Rött. Bara en jäkla massa svammel om inget vettigt alls.

Kan det vara spriten som talar?

Update

Jag skrev ju att jag hade ont i magen... Åkte in till sjukhuset för att få det kollat i måndags. Efter att ha fått komma på två återbesök, och alltså varit på akuten tre gånger på likamånga dagar, kom de över-smarta lärarna fram till att Jag nog hade blindtarmsnånting som inte var så akut. Hmmm... Det gjorde ju mig mycket klokare. Nu har det i alla fall gått över, och jag får nöja mig med mensvärk. Inte så kul det heller.

Det här var inte min dag. Inte ens hästen (Corona heter hon för övrigt) gjorde som jag ville. Den hästen och jag är INTE på samma våglängd! tycker bättre om normalt funtade hästar... Det enda som gått bra idag är skolan, och hur deprimerande är inte det när man har engelskaprov och matte som de enda aktiviteterna under en dag?

Varför händer ingenting i mitt liv?

Den senaste veckan har i princip bestått av skola, sova, äta. Tråkigare får man ju leta länge efter...

Idag vaknade jag med kramp i magen... inte bra! Känns som mensvärk utan att jag har mens. Blääh!

RSS 2.0