Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Anna

2. Ett ord på fyra bokstäver: Ande

3. Flicknamn: Amanda

4. Pojknamn: Alfred

5. Yrke: Arbetslös...

6. Färg: Aubergine (rödlila, alltså)

7. Klädesplagg: Aftonkläder

8. Mat: Ananas (mums)

9. Sak i badrummet: Aloe-Vera gel (om ni inte tror mig kan ni komma hem till mig och kolla vårt badrum: Vi har Aloe gel där... mot solbränna)

10. Plats/stad: Abisko

11. En orsak att vara sen: allergisk chock (mot måndagmorgnar kanske?)

12. Något man skriker: Allvarligt?!

13. Film: Amelie från Montmartre

14. Något man dricker: Alkohol?! (inte ofta, men det har hänt...)

15. Band: Abba

16. Djur: Anankonda

17. Gatunamn: Södra Företagsgatan.

18. Bil: Audi

19. Sång: A kind of magic - Queen

Lite allmänna filsosofier

Hur kan det komma sig att det finns så många sånger med fina texter? Just nu jobbar vi med Mysteriemässan av Ingemar Johansson, och det finns så himla mycket som är så fint och tänkvärt. Som den här:

Jag tänker mig Gud som en skapande tanke
Som finns bakom Vintergatornas hisnande dans
Ett vakande öga som iakttar jorden
på varsam distans


Jag tänker mig Gud som den intelligente
som räknat vart sandkorn på sommarens solvarma strand
som skapat vart vasstrå, den dykande måsen
med kärleksfull hand

Jag tänker mig Gud som en levnadskonstnär
som vet alllt om livet och känner var mänska vid namn
Den bärsta bland vänner, ja någon som lyssnar
En vidöppen famn


Jag tycker det säger ganska bra vad jag själv tycker. Jag har svårt att se gud som en gudde i vit klänning på ett moln, men en skapande tanke... Varför inte? Kanske gud är det som finns i de där 95% av Universum vi inte vet något om (mörk energi och materia). Kanske gud är det som gör levande ting till levande. Kanske gud finns i allt och vi bara måste se allt från en annan synvinkel för att inse det... Kanske...

Jag säger som en av mina konfirmationsledare sa: Gud är kärlek! Hur vi sen vill se kärlek för vårt inre är olika, och därför kan ingen bestämt säga hur Gud ser ut eller vad Gud är.
För mig är Gud villkorslös kärlek, som finns i allt runtomkring oss och genomsyrar allt. Gud är livets mirakel och det som gör varje människa precis till den han eller hon är. För mig betyder det att man ska acceptera alla som de är. Alla är underbara på sitt sätt, det gäller bara att se dem genom Guds ögon.




Körlektion

Gissa vad... Anna är bra på att köra bil! Jag måste bara lära mig att göra mjukbromsning (dvs inte tvärnita vid trafikljus; kan ha nåt att göra med att Kävlinge saknar sådana moderniteter) och krypköra (tråkigt att köra bokstavligt lika långsamt som en snigel kryper) så snart kommer jag att göra hela Sveriges vägar osäkra :-P


Dagens roligaste händelse var på tåget på vägen hem. Två vuxna män (definitivt närmre 40) sattt och diskuterade rollspel, både online och irl. Lite skumt med vuxna personer som sysslar med sånt om du frågar mig. Lite deprimerande också, eftersom jag lätt kan tänka mig att det är där Kristian kommer att hamna om ett par år: Insnöad och diskuterande om man kan använda datorspelande som merit i ett cv. En av männen på tåget var dessutom gift... Jag måste göra nåt åt hela den här pojkväns-situationen så att jag inte slutar som gift med någon som inte kan föra en konversation om något annat än datorer, datorspel och andra nördigheter.

Jag får väl hänga med på en och annan triathlontävling i sommar och se om jag kan hitta nån söt kille där. Kan ju finnas nån som faktiskt inte ser triathlon som guds gåva till mänskligheten... eller inte. Men jag måste hur som helst hänga med på en del av sommarens tävlingar, så då kan man ju roa sig samtidigt. utsikten är ju i alla fall inte helt fel... Triathleter i tävlingsklass är ju inte direkt otränade...

Jaja... Summa sumarum har det varit en intressant dag. Jag hittade inte mindre än en hel bok om kemins historia på Malmö stadsbibliotek. Det är ju otroligt att det inte finns fler.

Puss

Träning

Varför tränar man till klockan 10 på kvällen en tisdag. Enbart korkat om du frågar mig. Nu är jag trött i kroppen och speedad i huvudet. Ingen bra kombo alls!

Jag antar att vår inhumana träniongstid kan bero på att vi inte får vara på badet mellan 19.00 och 21.30, så vi kan inte börja förrän 21.30, och för att det ska bli något av träningen måste man ju simma i minst en och en halv timme, så då blir det ju att vi slutar klockan 22. Att jag förstår det behöver ju dock inte betyda att jag tycker om det... Tur att vi har sovmorgon varje onsdag. Annars hade det inte varit så bra att somna vid midnatt. Jag fungerar inget vidare bra om jag inte sover mer än sex timmar på en natt. Jag är en sån som behöver minst sju och en halv timmes sömn varje natt, gärna mer, för att fungera.

Nån som håller med om att det inte är snällt att lägga en sån träningstid??? Tänk på alla små simmare som börjar kvart över åtta morgonen efter och dessutom har haft morgonträning klockan sex (på morgonen) samma dag som den sena kvällsträningen. Nu är jag inte en av dem (jag simmar ju inte direkt på elitnivå; snarare hobbybasis), men jag tycker ändå synd om mina små simmarkompisar (ja, de är yngre än mig) som inte får sova nån gång...

Natti Natti

Jag, köra bil... livsfarligt

Så, då var det sags att ta tag i det här med körkortseländet. Imorgon ska jag ta min första körlektion. AJg kan sätta pengar på att jag får motorstopp, har ju inte kört bil på evigheter...

Dessutom är jag en regelrätt trafikfara; det vet alla som någoonsin försökt att cykla bredvid mig. Jag är inte helt stabil i trafiken kan vi väl säga... Nervöst! Tror ni jag klarar mitt körkort?

Italienresan

Kom på att jag inte har skrivit något om min skidresa.

Måste säga att det var helt underbart. tillräckligt kallt för att snön inte skulle bli slask, men tillräckligt varmt för att man med hjälp av två underställ plus ett fleeceunderställ under skidkläderna inte frös. Man kände sig med andra ord som Michelingubben när man klädde på sig på morgonen, men det var skönt på dagen.

Det var läskigt mycket snö i backarna, så man kunde åka hur man ville, och som sagt var det kall snö, så det var inte så tungåkt. underbart! Dessutom hugger kall snö inte lika mycket i skidorna, så man kan åka mycket bättre.

Det enda problemet jag hade (förutom att jag skarpt ogillar att göra läxor på lovet...) var att minapjäxor inte riktigt ville samarbeta. Jag fick inte fast fötterna ordentligt (det ska ju vara som att gjuta in dem i cement), så jag ramlade några gånger för att jag fick bakvikt när fötterna rörde sig i pjäxorna för att jag åkte pucklar. Inte skojsigt!

sista dagen gjorde vi det man alltid ska göra i ett nytt system: Vi åkte alla liftar i hela systemet
Vi åkte alltså hela den övre delen av systemet (det stora långa längst upp på kartan). Det tog en hel dag, och då åkte vi ändå i ett helvetestempo utan dess like... Jag var bara lite trött när vi kom hem igen.

Som en liten varning till er alla: Planera inte att sova en hel natt på linate-flygplatsen i milano. Det fanns inga stolar att sova på och golvet var hårt!

Tygaffärer

Nu över till ett lite gladare ämne; mina försök till att bli en fena på klädsömnad. Idag var jag och köpte mig lite stretch-tyg (vitt och svart). 4,5 m tyg för lite mindre än 220 kr. av detta hade jag tänkt mig att det skulle bli en klänning och ett otal t-shirtar och linnen. Jag lovar att lägga upp bilder på resultatet. Det är hur som helst bra för min ekonomi att sy själv (det blir mer kläder för pengarna på det här sättet...)

Kram

Ullis

Vad ska man säga om livets orättvisor?
Var finns det rättvisa i att en människa dör innan hon fyllt 40 och lämnar kvar man och barn mfl? Jag pratar naturligtvis om Ullis, som undervisade i matte och fysik på min skola och gick bort i livmodercancer på alla hjärtans dag, av alla dagar. Jag ska inte hyckla och påstå att jag hade någon nära relation till henne, men det är ändå nån som är så nära att det blir väldigt angeläget och chockerande.

Det känns fruktansvärt att en person som är så ung ska behöva dö i förtid alldeles i onödan, och dessutom på ett utdraget sätt. Hur som helst tror jag inte på att gå runt och vara ledsen, utan det är garanterat bättre att gå vidare med livet och minnas de lyckliga stunderna. Jag hoppas att det finns en himmel och att där finns massor av tonåringar som säger typ så att Ullis kan ägna sig åt en av hennes signature moves; kasta pennor på elever som säger typ.

Till sist vill jag citera en underbar låt av det eminenta bandet Queen:

A hand above the water
An angel reaching for the sky
Is it raining in heaven
- Do you want us to cry?

And everywhere the broken-hearted
On every lonely avenue
No-one could reach them
No-one but you

One by one
Only the good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on
- Without you...

Another tricky situation
A get to drowin' in the blues
 And i find myself thinkin'
 Well - what would you do?

Yes! - it was such an operation
Forever paying every due
Hell, you made a sensation
You found a way through

 - and One by one
Only the good die young
They're only flyin' too close to the sun
We'll remember - Forever...

And now the party must be over
I guess we'll never understand
The sense of your leaving
Was it the way it was planned?

And so we grace another table
And raise our glasses one more time
There's a face at the window
 And i ain't never, never sayin' goodbye...

One by one
Only the good die young
They're only flyin' too close to the sun
Cryin' for nothing
Cryin' for no-one
No-one but you


Det här är texten till "no on but you", och jag rekomenderar att ni ser till att lyssna på den. Fantastisk låt, fint budskap och till minne av en fantastisk sångare (och alla andra som dör för tidigt).

Studentklänning

Som alla som umgås med mig på regelbunden basis har det här med studentklänning blivit en intressant följetong. Jag har hur som helst hittat en modell som säkert kommer att bli superbra. Så här ser den ut:
Fast min ska inte vara prickig, och snörningen ska vara i ryggen istället för fram. sen ska den nog vara i två lager istället för ett.


Ska till tygaffär imorrn efter skolan och titta efter nåt fint tyg att sy den i. Ska passa på att köpa lite stretchtyg till en klänning och lite t-shirts på samma gång... Får se hur de blir (har aldrig sytt t-shirts och har inget mönster). Det kan bli ett spännande projekt när jag väl får (eller tar mig) tid att sy.


Puss

Jaha... Anna bloggar himla ofta (eller inte)

Jag har fruktansvärt dåligt samvete för min brist på uppdateringar, men ingen är väl sådär vansinnigt intresserad av mitt gnäll om för mycket skolarbete (eftersom de som läser bloggen antagligen har samma skolarbete att göra) och nåt annat händer inte i mitt liv just nu...

Mest ägnar jag mig åt att ha ångest över hur dysfunktionellt mitt lilla liv är, och att tycka synd om mig själv. För att bli lite lyckligare planerar jag student och försöker komma fram till vem jag vill bjuda (ni som läser detta känner mig förmodligen så bra att ni naturligtvis är inbjudna) , hur min klänning ska se ut och vad jag ska göra med mitt hår!


RSS 2.0