Min dag

I dag var det sånggudstjänst i kyrkan (=anna får sjunga julsånger = anna glad). Ytterst mysigt att sjunga i kyrkan när inte barnkören är där. Tyvärr var det två av de som annars sjunger på bra (dvs så att det låter om dem) som var sjuka och hade ont i halsen. Vi andra fem fick sjunga på så gott det gick. Vi sjöng bla Hallelujah (Den som är med i Shrek) fast på svenska. Underbart fin sång. Så borde alla julsånger vara!

Det här blir kanske det sista inlägget på ett tag. I morgon åker jag till morfar och är borta över jul och nyår. Eftersom han inte har nåt internet kommer bloggen inte att vara prio ett när vi har tillgång till internet. Hoppas ni får en god jul och ett gott nytt år allesammans! Jag hade hellre varit hemma på nyår, men det går inte hem hos mina föräldrar, så det blir fondue i gamla vänners sällskap som vanligt.'

God Jul och Gott Nytt År!

Om högtider

Är det bara jag som tycker attlivet vore bra mycket enklare utan all julhets? jag tycker bättre om advent, och framför allt Lucia, än själva julhelgen. Jag tycker om att sjunga traditionella julsånger (de gamla, som står i psalmboken och andra såna ställen) och jag tycker om att mysa vid levande ljus, men jag tycker INTE om att umgås med min släkt och behöva låtsas som att jag tycker om att behöva anpassa mig efter mina bortskämda kusiner hela tiden. Min moster tycker att eftersom hennes barn är mindre än mig och Johan så är det befogat att mina föräldrar ska gör allt jobb för att hon ska kunna titta på när mina kusiner sitter och ritar i köket. Är man tio år gammal kan man sitta fem meter från sin mamma pch rrita en teckning, eller vad tycker ni? Det hela brukar sluta med att jag knappt ser mina föräldrar under julhelgen (morfar har ingen diskmaskin...) och de blir jättestressade. Det känns så fel att göra ingenting när de har så mycket att göra, men man kan knappt vara fler än två i morfars kök. Inte alltid så bra...

I år blir det i alla fall en lugn jul. Vi kidnappar farfar och tar med honom hem till morfar eftersom min moster bestämt sig för att stanna i Göteborg under julen (hör jag ett jubel från mamma?) och vi inte ville lämna någon av dem ensamma. Det kommer att bli så lugnt och skönt ute på landet. Dessutom kör vi latvarianten av julbord: Köper allt som kan köpas färdigt och lagar så lite som möjligt själva. Mina krav på julmat är dock inte så höga: får jag bara risgrynsgröt och lutfisk (inte samtidigt, gröten den 23 och fisken den 26 december) så är jag nöjd!

Kram

Min personlighet

Din personlighetstyp: Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.


Karriärer som skulle kunna passa dig: Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


Stämmer detta på mig? Kan ju tillägga att jag inte ens vet hur man spelar poker (kan inte reglerna), så det vore nog inget för mig!

Gör ditt test här: http://se.41q.com/

Och om någon kan tala om för mig hur man gör en länk i ett inlägg vore jag ytterst tacksam!

Fan ta förkylningar!

Jag skulle ha simtävlat idag. Tyvärr blev det inget med det, jag är på väg att bli sjuk igen! När jag nu för en gångs skull såg fram emot att tävla och det var grenar som passade mig var jag sjuk och kunde inte simma. Blää!

Jag har däremot kompenserat för denna besvikelse med att titta på dr who och tyst vittne. Mig tycka om engelska (brittiska alltså, inte amerikanska) tv-serier! Under tiden har jag gjort färdigt en hel del av arbetet på jättehalsbandet. Nu ska det bara på en baksida och kanske lite dekor tillsammans med ett lås, så är det klart! Kommer vara så stolt över mig själv när jag kan ha det på mig. Frågan är bara vad jag ska ha till!?

Julavslutning

I dag slutade Einar Hansen för denna terminen. Bara en termin kvar (snyft), sedan väntar högskolan. Men nu ska jag bara ta det lugnt i två veckor och inte alls tänka på Schrödinger, Bohr, Pythagoras och alla de andra underbara små människorna.

Hoppas det blir snö till jul (ser ju inte så ut men man kan ju alltid hoppas...) och att det blir en lugn och skön jul (lite större utsikter på det, ja).

Mitt julprojekt



Här har vi alltså mitt jätteprojekt för julen. Det ska bli ett stort, maffigt halsband är det tänkt. Tar en fruktansvärd tid att genomföra, men det kanske det kan vara värt...

De som vill se hur liknande saker gjorde av ett proffs ser ut kan besöka  http://www.serafinibeadedjewelry.com/neckpiece.html. Hennes halsband är super-över-jätte-extravaganta, så ska inte riktigt mitt bli, men det kommer bli rejält!

Kan nån komma på en bra titel på denna mammut till halsband?

Första inlägget!

Tjoho, Anna har en blogg!

Tänkte jag skulle skaffa en så att ni kan få ta del av mitt alldeles vanliga, tråkiga liv.

Angående det något kryptiska namnet (Snotra) så har det med fornnordisk mytologi att göra. Kristian kom på det till mig när jag behövde ett nick till nåt forum (som jag inte längre använder) och tyckte att det passade mig. Tydligen är Snotra nån form av vishetsgudinna och det tyckte han passade mig.

Puss och kram

RSS 2.0