Du vet att du pluggar på F när...

  • ... att bli godkänd i matte känns som en utopi
  • ...att plugga till tio varje kväll ändå känns ok
  • ... du åker hem två gånger per termin
  • ... Normala skoltider är åtta till åtta
  • ... du har en gaffel i väskan (nej, jag har inte stulit gafflar i focus. Den är MIN)
  • ... du inser att du kan ingenting om derivator
  • ... Newtons lagar ändå är ganska mysiga
  • ... du inte blir förvånad när någon säger : "Jag har inte tid ikväll. Ska plugga och sen ska jag bli full" på en onsdag.
  • ... Helger är dagar utan föreläsningar, men man är ändå på skolan

Matten styr mitt liv!

MEN jag tog mig tid att gå på sektionsmötet idag. Så här låter FOC's protokoll (som i huvudsak är korrekt, men något partiskt). Nu har jag skrivit en opponering till lisebergsprojektet, och ska sätta mig en stund till med matten. Någon gåång ska man ju liksom bli klar!

Vad jag saknar i Göteborg

Är någon som peppar mig när allt känns hopplöst. En axel att gråta mot och någon som finns där om jag behöver prata av mig. Jag känner ingen här så bra än, och just nu känns allt så himla hopplöst och vidrigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Livet är inte roligt när man får tentaångest fyra veckor innan tentan!

Usch! Nonsens! Julgran!

Jag tycker inte direkt om matte just nu. Jag har typ fattat hur man deriverar det mesta, men nu ska jag lära mig gränsvärden och integraler också. Dessutom måste Jag plugga linjär algebra. Den trippla skalärprodukten undviker fortfarande min förståelse, och jag hittar den inte i boken.


Jag har köpt mössa

Idag köpte jag äntligen min chalmersmössa. Har dock kommit fram till att jag får knyta själv. Det är nämligen så att EN person ska knyta alla knutarna (frågade en phadder) . Och det kan ju bli lite skumt med tanke på betalningsmetoderna... (De som inte vet vad jag syftar på får helt enkelt fråga).

Utöver det har jag skrivit färdigt första rapporten i Fysiken omkring oss. (äkta flumkurs, om du frågar mig...). Det innebär att jag kan spendera hela helgen med att plugga matte! Jippi!

Mitt liv börjar komma in i en rutin

Som är vakna, äta, föreläsning, äta, föreläsning, plugga, äta, plugga, sova. Repeat infinetely. På helgerna är det istället plugga för hela slanten som gäller! Någon som vill lära mig lite Lin-alg? Ingen?

Dagens visa

Idag kommer en visa som nästan alltid sjungs (och som jag numera kan utantill): Prthos visa: Melodin är Annie get your gun, och testen som följer:

Jag vill ut å gasqua
var faan är min flaska,
vem i helvete stal min butelj?
Ska törsten mig tvinga,
en TT börja svinga?
Nej för fan bara blunda och svälj.

Vilken smörja! Får jag spörja:
Vem för fan tror att jag är en älg?

Till England vi rider
och sedan vart det lider,
träffar vi välan på någon pub.
Och där skall vi festa,
blott dricka av det bästa
utav whiskey och portvin
jag tänker gå hårt in
för att prova på rubb och stubb.

Rubb och stuubb, rubb och stuubb
Rubb och stubb, Rubb och stubb, Rubb och (stubb)!



Det sista stubb får endast sjungas om man tagit examen, vilket jag inte har. Så jag får inte sjunga det (snyft). Den niding som utan tillåtelse sjunger stubb får sjunga hela sången igen. Solo. Ståendes på bordet. Underbara regler vi har här!

Dagens visa

En annan viktig sittningsvisa är punchvisan. Även till denna finns det rörelser, som blir mer och mer utstuderade ju fler varv man sjunger. Man får nämligen itne sluta sjunga innan man fåått punch (eller nåt annat sött i glaset).

Gamla punchvisan (kall)

Mel: Änkevalsen

Punchen kommer, punchen kommer,
ljuv och sval.
Glasen imma, röster stimma,
i vår sal.
Skål för glada minnen!
Skål för varje vår!
Inga sorger finnas mer,
när pu-unch vi-i får!



Gullig, eller hur! tyvärr måste man sjunga även om man inte vill ha punch. Därför kan de flesta den redan utantill!

Tänk vad mycket trams man lär sig, men gränsvärdesdefinitionen vill helt enkelt inte fastna. Attans!

Idag är jag sjuk

Eller rättare sagt: Jag har inte sovit inatt eftersom jag har hostat så mycket. Då ska man inte gå till skolan, så jag stannar hemma istället. Stackars labbgruppen som får klara sig utan mig, men vad ska jag göra: Jag måste ju bli frisk från min evighetsförkylning. Imorgon måste jag gå till skolan, så det är bara att bita ihop, men idag pluggar Anna hemifrån (det kan man ju göra när det är räknestuga hela dan)

Dagens visa

För er icke-chalmerister tänkte jag skriva in lite sångtexter som är viktiga för studenter här.

Idag bli det den allra viktigaste: Livet. Den kommer från ett chalmersspex för länge sedan, och den sjungs innan varje sittning. Det enda som får ätas eller drickas före sången är fördrink (vilket ibland kan vara npg med alkohol för en hel kväll!). Så här går den...

Melodi: Röda kavalleriet

//: Livet är härligt!
Tavaritj, vårt liv är härligt!
Vi alla våra små bekymmer glömmer
när vi har fått en tår på tand, en SKÅL!

Tag dig en vodka!
Tavaritj, en liten vodka!
Glasen i botten vi tillsammans tömmer
det kommer mera efter hand://

HEJ!


Underbar visa, inte sant. Den ska sjungas på ett visst sätt med vissa rörelser, men det behöver man inte veta om man inte ska på sittning på Chalmers! Och ska man på sittning framgår det ganska snabbt hur det går till!

Och så en lite sanning: Man ska inte svepa en åtta punch rakt upp och ner. Smakar inte gott (gör ju punch iofs inte annars heller) och man blir lite yr i ett par minuter innan det har landat ordentligt i magen. Och drick inte Bäsk på fastande mage (har aldrig testat, men det lär inte funka så bra...)

Ännu en dag i studentlivet

I dag fick jag i alla fall sova... Men sen har det varit mycket matteplugg. Jag gillar inte vår föreläsare i Linjär Algebra. Jag fattar inte vad hon menar med det hon skriver, och hon är helt ostrukturerad. Thank god for VBL!

Jag har dessutom insett att jag skulle behöva göra färdigt en datorlabb, och vet inte hur! Någon som är bra på UNIX och vill hjälpa?! Om jag kan få klart labben skulle jag kunna åka hem till hemma-hemma mycket tidigare på dagen än om jag måste labba hela eftermiddagen...

Idag är ingen rolig dag

Jag har nämligen bara varit i skolan hela dagen. 8.30-10.30 hade jag dugga i envariabelanalys. Jag känner att jag har tur om jag får två bonus (alltså 14 av 30 eller mer) på denna. Vidrig sak!

Efter duggan spenderade vi många timmar i en datorsal med en labrapport. Inte roligt, och inte särskilt produktivt heller med sju personer som arbetar på samma rapport. Synd att jag inte har Logger på denna datorn. Då hade jag snabbt kunnat lösa problemen med våra grafer, men icke. Nu får vi komma på någon alternativ lösning på det problemet!

Lite bilder

Här är några bilder från nollningen (har inte riktigt haft tid att ta så många):

Vi börjar med tre från Skärgården:

Malin fotograferar

Joakim, Sara, Sess och Malin på ett hörn

Det är vackert i Göteborgs skärgård, även när det regnar!

Så tar vi två bilder från mitt nolluppdrag, som var att måla vårat märke i Olgas trappor så att det blev så vackert det bara kan bli!

Så här såg det ut innan. Onekligen en klassisk skönhet, men i stort behov av en retuschering!

Efter två timmars arbete såg det ut så här:

Bob får vara med på bild; för han höll mig sällskap i en och en halv timme! Man tackar och bugar...

Så en bild från balen (dock inte på mig; har inte hittat någon som har en än)

Från vänster till höger: Maja, Linda, Sara och Agnes

Så till sist några bilder på vad jag har gjort idag:

Hannes och Danny-boy framför Balder

Hanghai (med mig, Danny-boy och Nigul åkandes någonstans i den (vet inte vart))

Idag var det alltså dags för Lisebergslabben. Roligt var det, och trevligt att få åka lite karuseller. Lite synd att jag redan har gjort en sån labb. Blir liksom inte riktigt samma sak då. Jag fick dessutom den tvivelaktiga äran att leka terrorist med en WDSL (Einar-Hansare vet vad jag pratar om...)

Imorgon är det dugga och rapportskrivning (jippi!... eller inte...) På kvällen vet jag inte vad jag ska göra. Några förslag?!

Miserabelt!

Jag är förkyld, och i morse försov jag mig i typ fyra timmar. Inte bra... Av det drog jag slutsatsen att jag nog var sjuk (man brukar vara det om man behöver tolv timmars sömn i sträck) och stannade hemma. Mindre bra är att jag nu måste plugga en massa matte som jag inte riktigt känner för att göra... Men har man dugga så har man!

Jag är egentligen för trött...

Men om nån vill se bilder på mina fellow nollor och vad vi har gjort i fyra veckor får ni kolla facebookgruppen jag är med i. Där finns typ 500 bilder. Ha så kul! Finns dock inte många på mig, men många fina minnen för mig... Jag har nästan inga bilder. Ska kolla om någon har en balbild på mig, så att ni kan få se hur fin jag var (innan jag hade dansat i tre timmar).

Anledningen till tröttheten är antagligen att jag var på kalas i kårhuset till tre i söndags morse, och jag har inte återhämtat mig från 5 timmars dans än! Kul var det dock!


S¨här häftigt kan det se ut i kårhuset när teknologerna leker...

Bal

Nu är balen slut. Det var underbart. Roligt, fina kläder och ett bra band. Superbra avslutning.

Lite vemodigt att det är slut på nollningen nu, men å andra sidan börjar äventyret på allvar nu!

Snart är det slut

Ska man skratta eller gråta? Nollningen är snart slut. Jag kan knappt fatta det. Så roligt jag har haft! Jag har träffat underbara människor, haft roligt och faktiskt hunnit med att lära mig en del också!

Jag har (i random ordning)
  • gycklat
  • sjungit (många fina sånger, jag lär gärna ut vissa av dem om någon känner sig sugen)
  • varit på hajk
  • träffat folk
  • pluggat matte
  • varit på sittningar, gasquer, fester och andra liknande saker
  • paddlat kanot utan att trilla i (tack Harald)
  • sett på spex
  • målat
  • pratat med trevligt folk
  • badat
  • sovit mindre än vad som är hälsosamt
  • lärt mig dansa vals, bugg och foxtrot (inte bra, men dock)
  • fått hjälp från oväntat håll
  • varit i skärgården
  • och en massa annat
Framför allt har jag insett hur viktigt det är att leva och inte bara plugga. Jag kommer att ha ett liv utanför pluggandet, även om det är på chalmers.

Jag komemr sakna nollningen, men vem vet; kanske jag är nollK nästa år (eller inte?)

Snabb update

Tjejsittning = killarna gycklar = strippgyckel. Detta innebär alltså att killar från div föreningar gycklar genom att strippa för oss på dammiddagen. Bland annat var det auktion av pojkarna i NollK. Dundar såldes för en halv potatis...

Hur som. Anna ska sova

Nattinatti

Det är trevligt att hajka

8Mycket-super-över mysigt är nog det bästa sättet att uttrycka det! Vi grillade marshmallows (stavning?), badade (FnollK vågade inte, kanske för att de då hade fått sova i blöta overaller...), spelade nördiga spel och paddlade kanot. Däremellan hann vi också med att ha det mysigt som få gånger förr!

Det började med att vi fick gå i gegga till scoutstugan där hajken var. Inte så himla lyckat kanske, men som tur är hade Sara, som den förutseende scout hon är, tagit med sig plastpåsar som jag sen fick till att ha i skorna så att jag slapp gå med blöta strumpor bara föär att skorna var blöta.

Efter vandringen kände jag, Unni och Susanne oss varma och äckliga, så vi badade. Det var värst i början, sen var det bara skönt! Efter badet var det matdags, och efter maten lekte vi namnlekar (som gick ut på att slå varandra). NollK var lite sadistiska kände jag (men mest mot varandra).

När lägerelden var tänd satt vi runt den i timmavis och hade det jättetrevligt! Vi grillade nämnda sockerbollar och bananer med choklad i. Övergott! Sedan spelade vi spel länge. Jag gick och la mig först (för jag skulle upp först för att väcka resten av frukostgruppen) och jag somnade väl vid typ fyra på natten. Sen vaknade jag vid sju, trots att jag kunde ha sovit till halv nio. Dumma sol!

Idag var väl den största bedriften att jag paddlade kanot utan att trilla i. Kan ha berott på att jag och Harald (FnollK-härförare) mest satt i kanoten och inte paddlade, men trevligt var det! Finns få saker som låter så fint som vågskvalp!

Sen bar det (efter mat och städning) av hemåt igen. Nu ska jag duscha och byta kläder, för ikväll är det dammiddag, och jag vill varken lukta rök eller stekt bacon (jag spenderade en halvtimme i morse med att steka bacon i tre stekpannor! inte gemytligt).

Puss

Nollning tar på krafterna

Men den här veckan har hittills varit en av de roligaste i hela mitt liv! Jag har nog aldrig haft så roligt så ofta! Lite slitigt att lägga sig tolv-ett och gå upp sex på morgonen, gå i skolan hela dagen och sedan repetera processen.

Sittningar, fester och spex är alltså anledningen till att jag inte har skrivit så mycket! (och inte kommer skirva så mycket nästa vecka heller). Om ni undrar något kan ni ju lämna en kommentar, så kanske jag skriver ett lååååångt inlägg om hela nollningen om nån vecka eller så...

Denna helgen är det hajk, och fest igen. Sen börjar finalveckan, som nog kommer bli den roligaste under hela nollningen!

Utöver att ha kul på kvällarna ska man också klara av envariabelanalysen med Bernard Behrens. Det är en utmaning för alla, även de som inte går på nånting under nollningen!

RSS 2.0