Träningsvärk...

Det var banne mig länge sedan jag hade sån här träningsvärk i benen. Jag bestämde mig för att ta mig i kragen och börja springa ordentligt så att det går bra på coopers. Dessvärre involverar detta att springa 4*500m och sedan 4*200 m på tid FORT. Det var vansinnigt jobbigt! Och nu kan jag inte gå ordentligt. Jaja, jag gillar det egentligen. Man känner ju sig ganska duktig när man har träningsvärk, eller hur!

Den jäkla hemtentan går på sin höjd sådär. Jag vet inte hur jag ska få med allt utan att upprepa mig alltför mycket. Hur ska detta gå...

unerbar sång...

Hittade en jättefin sång idag på youtube... Lyssna och njut

Hört idag...

Ni vet hur barn brukar be sina föräldrar om att snääälla kan de få en hund? i vår familj låter samma företeelse såhär:


Mamma, får jag ta upp min cykel till mitt rum?

Nej det får du inte

Men den har aldriig varit där. den måste ju få se hur det ser ut innan vi flyttar!

Nej!

Men den känner sig ensam...


Detta bevingade citat kommer alltså från min lillebror. Och "vi" är alltså han och cykeln som ska till Motala...

Ny design (igen)

Så, nu är den nya designen klar!

Noterna i bekgrunden är allegrot från Telemanns Sonat i B-moll. Jag valde ut noterna av två anledningar; de är snygga, och jag gillar musiken.

Bilden i headern tog jag på en hög pärlor jag hade liggande hemma.

Gör om bloggen

Försöker att få till en snygg blogg, men just nu går det inte så bra... Kommentera gärna på hur det ser ut!

Mysterium

Idag var det alltså dags: Mysteriemässan!

Underbar musik (du är en bön är med, men är inte den bästa låten) och en maffigt stor kör. Alldeles superkul att sjunga.

Som en extra bonus fick jag höra Johannes sjunga igen. Johannes är alltså en kille som gick i samma årskurs som jag på högstadiet. Då var han en sån person som ingen riktigt lade märke till, men mot slutet av nian sjöng han då och då (när han trodde ingen hörde eller tänkte på det) och alla hörde hur bra det lät. Nu sjunger han ännu bättre! Även om jag är nåtsånär van vid att sjunga med honom (har ju trots allt gjort det ett antal gånger) får jag fortfarande gåshud av att höra honom sjunga. Hoppas han ger ut en skiva nån gång... Den hade jag absolut köpt!

Nåja, en solist gör ingen musikgudstjänst. Kören var som sagt fantastisk, och till och med mamma var lyrisk över hur bra det var. hon som inte egentligen gillar kyrkomusik...

En utmaning

Jag klarar mig inte utan... bra böcker (Terry Pratchett m m)

Det hade varit trevligt om... vi kunde hoppa fram till när alla gudsförgätna humaniora-kurser är slut

Jag kan inte sluta tänka på... "jag tänker mig gud... tralala" Bra med fina sånger, dåligt när de sätter sig för bra

Om 3 år kommer jag... plugga och jobba som ett djur för halvvägs-examen till civilingenjör (Teknologie kandidat, teknisk fysik) i Göteborg.

Just nu är jag beroende av... Bra musik och bra böcker (gan
Jag utmanar... dig, Anna!

Grattis lillebror!

Min lille bror (som ju inte är så liten längre) kom in på Triathlongymnasiet i Motala. Han fick brevet igår. Det klart man är lite stolt över den lille krabaten när han lyckas med sånt!

Så ett stort grattis till Johan!

(Tyvärr har jag ingen bild på den här datorn, så håll till godo med denna uppgooglade triathlonbild)

Lite nördigheter...

För de som inte tycker om matte kan jag bara upplysa om att ni har FEL! Matte är inte bara att sitta och traggla med omöjliga tal (tro mig, jag hatar den delen av matten). Matte är elegans, logik och utmaningar. Allt det där kan man ju inte förneka att det är lite skojsigt, eller hur? Det finns även en del av matten som är vacker; titta bara på dessa:Detta, mina damer och herrar, är fraktaler. Konstverk helt baserade på matematiska beräkningar (som görs i ett datorprogram, men ändå). Slutsats: Mobba inte mattenördar. De är också människor!

T-shirtar

Nu har det äntligen hänt! jag har sytt min första t-shirt och mitt första linne. Helt bra blev det väl inte, men ganska ok. Bilder kommer när jag pallar ta foton (det kommer alltså att ta ett tag). under tiden får ni beundra en bild på det som ska bli mitt nästa större projekt:

Min kommer dock att bli grönrutig, och ha några andra ändringar. Blir nog fint, eller vad tror ni? Har dessutom köpt tyg till fler t-shirts, så det ska nog bli bra till slut...

Varför tycker vår klass om Twlilight?

Svaret på denna fråga är löjligt enkelt: Det är en kombination av våra absoluta favoritämnen! På en random lektion lär vår diskussion innehålla minst ett av följande ämnen; ångest, pojkvänner, sex och mobbning av lärare.

Vad handlar twilight om? Du gissade det: ångest, pojkvänner och "sexuell spänning" (sexual tension) och i senare böcker; när ska dom ha sex? det kombinerar alltså allt vi älskar att prata om. Dessutom har det den extra bonusen att vi kan mobba de små lärarna för att de blir förtvivlade över att vi läser twilight. Allt i ett paket... Kan det bli bättre?

Ok, nu har jag fått ur mig det. Viktigt för mig, oviktigt för alla andra. Sån är jag!

3

Tre jobb jag haft: Simlärare (är jag ju...), pärlkursledare för barn, jordgubbsplockare

Tre platser jag bott på: har alltid bott där jag bor... räknas morfars gård där jag har "bott" några sommarlovsveckor? semestrar?


Tre saker jag gillar att se på TV
: Tyst vittne, House, Scrubs (Dr Who om det hade gått på svensk TV)

Tre favoriträtter: Allt som är chilli-starkt, pannkakor, fisk

Tre platser där jag helst skulle vara nu: Någonstans utan läxor, dyksemester där det är varmt och finns fina fiskar, Morfars gård i Kvänum

Tre personer jag utmanar:
Någon som inte gjort detta och pallar göra det?

ledighet stryks härmed ur mitt vokabulär

Vad är det för fel på att få vara ledig på en helg? Vi har så mycket skolarbete över helgen att jag inte ens vet var jag ska börja. Jag har i alla fall ett utkast till min älskade (hatade) alkemi-uppsats. Sen blir det värre. Jag ligger så back i Ma E att det finns inte, jag har två texter att läsa till projektet (vilket jag har gjort, men inte så noga) , ett antal böcker att läsa till uppsatsen, en inlämning i VMK... Vart ska jag ta vägen för att slippa?!

Igår var iaf kul; jag och mamma gick i tygaffärer. Det kanske blir en klänning till slut trots allt.

Allt är inte guld som glimmar... men det finns mycket som är fint

Allt är alltså inte guld om glimmar, i alla fall inte enligt medeltida alkemister och min uppsats... Den börjar i alla fall ta sig riktigt rejält, och kommer nog bli ett mästerverk i slutändan. (eller kanske inte). Hur som helst har jag min disposition nu, så det är bara att fylla på under rubrikerna. Få se nu... Vad är alkemins problem? Fast det fick jag ju inte fråga. Attans Bananer!!!


Hur som helst finns det mycket som är fint som inte är guld. De här skorna till exempel: 

http://vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2712-301&color=

Dumma vagabonds hemsida som inte vill visa en normal bild! (Den som vet hur man infogar länkar får gärna tala om det för mig!) De sandfärgade skorna vore ju perfekta till studenten, och går dessutom att använda efteråt. Kanske kan få mamsen att betala hälften.

Det finns ju massor av underbara skor, men till studentkvällen har jag två krav: Snygga, höga klackar och så ska jag kunna gå i dem även när jag inte är spiknykter (vi får ha sko-skola louise så att du kan lära mig!)

Avslutar med en riktigt bra (dvs dålig) raggningsreplik man kan få höra i matematikerkretsar (för den som inte förstår förklarar jag gärna!)

"Hej. Får jag integrera dina kurvor med min y-axel?" (Stella gillade den!)

Annas helg var... värdelös

Jaha, då var det alltså "slut" mellan mig och Kristian. Dock var det inget "tearfull goodbye" utan snarare att konstatera något som för mig var uppenbart; vi passar bättre som vänner än som par. Det var i alla fall vad jag sa, och han varken skrek eller grät, så han höll nog med på något sätt. Ändå är det alltid tråkiggt med sådant här...

Utöver det var det en helg värd att glömma snarast möjligt. Sovit för lite och spenderat för mycket tid i simhallen... usch

RSS 2.0