Huslig dag

Idag har jag tagit ledigt från nollning och sociala aktiviteter. Istället har jag ägnat mig åt matlagning (matlådor för nästa vecka) och tvättning (man klarar sig inte utan att tvätta då och då). Gud vad huslig man känner sig när man gör det. Nu är det bara disken kvar som ska klaras av! Det tar ju iofs inte så lång tid, men är himla tråkigt!

Nästa vecka kommer bli lite lätt ansträngande. Ska upp tjugo över sex varje morgon, och har en eller två kvällar på hela veckan som jag räknar med att vara hemma före midnatt. Kan leda till viss sömnbrist... Får väl hitta nån söt klasskompis att använda som kudde på föreläsningarna, och sen sno anteckningar av någon...

Vilken dag!

Idag var det så slutligen tentapremiär för mig på Chalmers! Det ska vi dock inte prata mer om. Jazg trodde aldrig att fyra timmar till åtta uppgifter skulle kännas som kort med tid.

Efter tentan var det dags för överraskningssittning igen... (känns som ett mönster med fest efter horribla upplevelser.). Visserligen fulsits, men det är allltid trevligt med gratis mat och trevligt sällskap. Det finns inte så mycket att säga om fulsitsar; det måste upplevas. Dock en ganska trevlig företeelse om man ignorerar vissa phaddergrupper. Roligt när FnollK-översten sjunger alla flickor (FnollK-överste = Harald = inte flicka (hur skriver man skiljt från här?)). Dessutom fick vi sjunga en visa om integraler av vektorer och en som var helt baserad på fysikaliska enheter. Visste ni att H är en förkortning av enheten Henry....

Jaja, nu ska Anna sova, för hon skippade efterfesten (folk var fulla så det räckte på sittningen). Imorgon ska jag tvätta mina kläder så att jag slipper gå naken. Därutöver ska mat lagas, ty Anna behöver lunchlådor för kommande vecka!

Just nu hatar jag matematik

Även om jag har en ganska gullig och snäll föreläsare (han är så liten och förvirrad... nutte) hatar jag matte! Det är inte kul att repetera allt man gjorde på gymnasiet på två veckor. Dock känns det som att man nog hade klarat av att dra igenom matte D på två veckor och skrivit MVG på NP. Hur som helst: tenta imorgon = nervös liten Anna. Mycket matteplugg de senaste dagarna = Anna orkar inte plugga mer! Ska bara se till att läsa på trigonometri och geometri en gång till!

Jag kan dessutom förvarna redan nu; början på nästa vecka kommer inte involvera så mycket bloggande från min sida. Jag har sago-sittning (jag ska vara Dorothy), spex+ middag och gasque under tre kvällar i rad... Kan bli sömnigt!

Allmänna tankar och filosofier om livet

I dag var vi ute i skärgården och grillade (jag har bilder, men just nu orkar jag inte lägga över dem till datorn). Det var jättemysigt, men det regnade. Vi åkte hem mycket tidigare än planerat, men ska kompensera för det med en filmkväll senare i veckan (om vi har tid...). Kommer säkert bli trevligt.

Nu över till de "allmänna filosofierna".
 1. Högskolematte (eller rättare sagt gymnasiematte) är inte helt lätt. Gissa om jag kommer att plåga min phaddrar på torsdag när det är räknestuga! Bara för att ge er ett smakprov på en uppgift: "Beräkna radien för den största sfär som kan innehållasi en regelbunden tetraeder med sidan a". Jag hoppas verkligen att såna uppgifter inte kommer på tentan. Just den har jag löst halvvägs (tror jag...), Jag vet vart radien ska ligga, men itne hur lång den är.
 2. Det är jobbigt att bo ensam. Man måste hela tiden tänka på om man måste handla mat eller annat som saknas. Dessutom måste man boka tvättider för att inte få slut på kläder.
 3. Det är skönt att bo ensam. Det visar att man kan klara sig själv, och att man har blivit vuxen
 4. Det är roligt att träffa nya människor. Jag tror inte jag har träffat så många trevliga och snälla människor under så kort tid som den senaste veckan. Det känns som om vi har känt varandra mycket längre än så. Det kommer nog att bli fem bra år! Det som är allra bäst är att i alla fall hälften av oss är i samma situation; ensamma i en ny stad. Det göör att man söker sig till varandra på ett helt anant sätt ään när alla har föräldrar och "hemma" att gå till. De flesta här har inen att gå hem till, så man känner inte att man måste gå hem på samma sätt.
 5. Jag vill ha besök! Ta det som en uppmaning att komma och hälsa på!

Jag har fortfarande inga bilder...

... men jag kan ju alltid berätta vad jag har gjort idag.

Stadrundvandring och Brunch. Mycket trevligt arr i mycket trevligt sällskap. Kan det bli bättre? *Nu hittar jag lite bättre i stora staden, och har hittat en förening jag vill gå med i; barockensemblen. Verkar vara ett kul gäng, och så involverar det musik. Fast jag vill ju också aspa sångkören, och jag vet inte om jag klarar av två aktiviteter tillsammans med studierna... Får tänkas över!

Sedan var det körrep i tre timmar. Undrar vem som kom med den briljanta idén att sjunga jul jul strålande jul i augusti...

Nu har jag i alla falll lagat lite mat, och sen väntar hemmakväll och matteplugg!

Ett till idag!

Visst är jag flitig! Två inlägg på ett dygn.

Igår var det alltså nollbrickstillverkning. Det betyder att med klart begränsade redskappsresurser tillverka brickor av tjock kartong (eller det kanske var spånskiva?). Tyvärr tar det väldigt lång tid; typ 5 timmar. Det betydde att vi var klara vid 10 på kvällen. Sen leddes vi runt campus med ögonbindel i säkert en timme och hamnade i en lokal där vi hade en trevlig sittning. jag kom hem precis innan jag skrev inlägget och somnade vid halv fyra. Sen var det upp igen vid 10. Alldeles för lite sömn!

Idag var det nollbrickskontroll. Min blev godkänd utan protester, så jag satte mig med matteboken och några klasskompisar fråån grupp 34 och pluggade. Inte kul med duggan nästa lördag, men det är väl bara att genomföra.

Sen var det körövning i tre timmar, och nu är jag hemma. Och trött. Så snart ska jag sova för att orka med en stadsrundvandring och mer körövning imorgon.

Snabbloggning

Nollbrickstillverkning+överraskningstenta=lång kväll. Lång kväll+bernhard-matte på morgonen = Anna har varit uppe i 21 timmar och är jättetrött.

Matematiska formler är underbara...

Imorgon: Nollbrickskontroll (inkl vårat underbara gyckel) och nollkörsrep. Kanske rentav tidig kväll?!

Dagen

Jag orkar inte skriva ordentligt idag, så det får bli punkter:

 • Matte i fyra timmar (inte så jobbigt som det låter)
 • DP (djungelpatrullen) sålde pastasallad till lunch för en femma. Klart humant...
 • Fantomenföreläsning (som det kommer en tenta på)
 • Rundvandring på Chalmers
 • Grillningl, Kubb och brännboll i slottskogen (sällan har brännboll varit så kul!)

Kvällen kommer erbjuda:
 • Fixa matlåda till imorgon, får nog bli mackor eller nåt sånt
 • Tvätta håret (vitlölsdressing i topparna är inte direkt snyggt)
 • Matteuppgifter (har jättemånga kvar!)
 • Försöka sova tidigt! (yeah, right)
Imorgon blir det:
 • 4 h matte
 • undervisning i ölhävning (som inte stavas så, men jag pallar inte student-stava det). Får väl se om jag närvarar där. Tycker ju inte direkt om öl...
 • Föreningskväll (måste man ju gå på! )
 • Träffa mamsen och pappsen
 • mera matte på kvällen...
Slutsats: När f*n ska man sova?!

Det började...

..med att vi blev utskällda och fick krypa genom en svart tunnel. Det bådade ju inte riktigt gott för de kommande veckorna...

MEN det fortsatte med att vi fick träffa fnollk och såg att de var jättesnälla. efter upprop och lite fnattande hit och dit på campus fick vi träffa phaddrarna.

Jag blev placerad i "vi är konstiga, men bäst"-gruppen (passade väl bra med "konstig", eller?). Gruppen kallas även 34 (tror jag...). Hur som helst är alla nollan (nolla i plural för den som undrar) trevliga som få, och phaddrarna är snällare än giraffer (fnollk skämt). Efter ett okänt antal timmar på en äng vid en damm grillandes, lekandes och "minglandes" (pratandes, alltså) kände vi varandra lite bättre, och gick hem för att vila inför morgondagen. Det visade sig att jag kom längst söderifrån, och den som var längst från mamma kom från Vilhelmina (det ligger i Västerbotten, typ 100 mil från Göteborg (bokstavligt!)) dessutom komemr det folk från Göteborgs skärgård i väst till Stockholm i öst. Lite geografisk spridning, alltså!

Nu ska Anna vila, för imorgon börjar intromatten. Klockan åtta till tolv har jag föreläsning i matte (hörde jag någon jubla?!). På eftermiddagen blir det rundvandring på Chalmers (kanske lära sig att hitta? eller inte...) och grillning i Slottskogen med alla nollan. Låter ju mysigt, eller hur?

Ingen bild idag, imorgon kanske!

Det drar ihop sig...

Imorgon bitti börjar det! Nollning på Chalmers (om jag hade bitit på naglarna hade jag gjort det nu!) och fem års högskoolestudier ligger framför mig. Jag hoppas verkligen att det blir som alla har sagt att det är att plugga till civilingenjör: De roligaste och jobbigaste åren i ens  liv.

Jag ska försöka att ta bilder och skriva lite om vad vi gör när vi nollas, men det blir nog inte varje dag. Schemat är minst sagt späckat med saker som ska göras.Mitt i alltihopa ska jag dessutom försöka att hinna med att tvätta lite kläder och anant som faktiskt måste göras... Det blir bråda dagar om man ska hinna med att äta, sova, ha kul, plugga och leva ett anständigt liv samtidigt.

Imorgon ska jag infinna mig på götaplatsen kl 8.30 för samling. Sen bär det av till skolan för upprop och andra viktiga saker. Efter det är det phaddergrupps-arr (vad nu det kan betyda) resten av eftermiddagen/kvällen. Spännande...
Är det så här det kommer se ut på götaplatsen imorgon? (bild från förra året. Parplyer är högst sannolikt...)

Jag fick tag i en hel del av böckerna!

Vilken lycka! jag fick tag i massor av den litteratur jag behöver begagnad, så det blev i alla fall lite billigare... Fem böcker för 1000 måste ses som billigt, med tanke på att två av böckerna tillsammans kostar nästan 900 nya. Dessutom fick jag en av de dyraste och viktigaste böckerna riktigt billigt. Vilken tur att folk säljer sin gamla litteratur! 

Planen för idag är att provcykla en alternativ väg till skolan (för att se om den är enklare att cykla). Jag ska ju som bekant från ett berg, över (eller runt) ett och upp på ett tredje. Så idag ska jag testa att cykla runt mittenberget! Sen ska jag ta matteböckerna och sätta mig i slottsskogen och plugga lite. Blir ju i alla fall lite mysigare då!

Litteratur

Jag har precis insett en sak: Studentlitteratur är nåt rent kopiöst dyr! bara böckerna till min första läsperiod (det går två på en termin) går på över 1000kr! vart ska jag få de pengarna ifrån. Får försöka att hitta någon som vill sälja dem begagnat till mig... Annars bli Annas plånbok lessen!

Ännu mera ångest, och lite hitta vilse

jag börjar verkligen känna av hur konstigt det är att flytta. Jag har knappt några saker kvar i skåne som jag verkligen tycker om, så det känns inte riktigt som hemma här. Å andra sidan har jag inte hunnit "bo in mig" i Göteborg, så det känns inte hemma där heller. Just nu känner jag att jag inte riktigt hör hemma någonstans. Samtidigt vet jag ju att jag inte kommer flytta hem till mina föräldrar igen om inget oförutsett händer. Jaja, jag antar att stora staden kann bli hemma den också efter ett tag...

Idag tog jag bilen och fixade lite saker som fattas i lägenheten. köpte en skrivare och papper till den, lite pennor och lite köksredskap (det är ju bra att kunna laga mat... Skrivaren köpte jag på netonnet, och det v ar banne mig inte lätt att hitta dit. Det tog säkert een timme (borde ha tagit en halvtimme) att köra dit... Nu vet jag iaf var det ligger om jag behöver komma dit igen.

Äntligen några bilder på vad jag har gjort!

Dagen idag har sett ut så här:

Förmiddag på avenyn komplett med cykeltur till Chalmers (Avancez!):

Chalmers!

Avenyn (komplett med spårvagn)


Samma sak fast  åt andra hållet...
Eftermiddag med en bok under ett träd i slottskogen.

Här satt jag hur länge som helst och läste i min bok. Tänk att det finns en storstad fem minuter med cykel åt ena hållet och en skog bakom nästa kulle. Kommer säkert att bli ett mysigt ställe att sitta och plugga på.


En av två vägar man kan ta för att komma hem till mig. Uppförsbacken är brantare än den ser ut att vara på bilden. Den andra vägen är ungefär likadan, fast längre. Valet står alltså mellan stor serpentinväg där man är rädd för att bli överkörd eller liten serpentinväg som är lång och brant. Som sagt; jag bor på ett berg!
Dessutom diskning och inflyttning i vanlig ordning!

Nu några bilder på smycken jag lovade tidigare:

Meditationsarmband

Suddig bild av hängena

Hänge på ett halsband. Resten ser ut som sidorna på det som syns!

Sightseeing

Hittills idag har jag packat upp en massa saker (fortfarande inte kameran, dock), handlat mat och varit nere på shoppingstråken för att leta regnställ i gassande sol. Jag har insett att jag bor högst upp på vad som starkt påminner om ett berg. Det kommer inte att bli kul att gå upp och ner för alla backar varje dag. Om vädret är för kasst nån dag får det nog bli spårvagnen till skolan.

Iorgon ska jag packa upp det sista, nåla upp mina gardiner och ta en cykeltur för att komma fram till smartaste vägen till skolan!

Äntligen är jag här!

Ett kort första inlägg från nya lägenheten. Nu är jag här! Dagen har spenderats med att skruva ihop möbler och diska (och naturligtvis få igång internetuppkopplingen). Nu har jag helgen på mig att packa upp allt som finns i olika lådor. Men jag kommer nog spendera mer tid med att lära mig att hitta till mataffären osv. Det känns liksom viktigare än att packa upp varenda liten strumpa!

Imorgon ska jag först gå till Ica och handla mat (kylen ekar mer eller mindre). Sen ska jag nog ta mig ner till shoppingstråket för att köpa ett regnställ. Får vi väl se hur det går... Dessutom har jag fyra kartonger att packa upp, massor av disk att fixa, och en massa annat som ska göras. Dock är det dumt att klaga. Lägenheten kommer att bli alldeles underbar när jag är färdig, så jag kommer säkert att trivas!Den här kyrkan heter masthuggskyrkan, och ligegr jättenära där jag bor. (bilden är inte tagen av mig). Bilder kommer kanske imorgon om jag har packat upp kameran då!

Spännande...

I morgon går flyttlasset! Det mesta av mina saker följer med uppp till gtbg då, men det sista kommer nästa vecka. Spännande att flytta, men gud vad mycket skräp jag har samlat på mig! Jag har två kassar fulla med bara skor... Kanske inte behöver köpa fler... Böcker länmar jag några kvar, man kan ju inte släpa med sig hur mycket  som helst. Det får finnas gränser. Men vissa behöver jag ha med mig, annars skulle det inte kännas som hemma. Bilder på lägenheten med alla saker i kommer till helgen, om jag får igång internetuppkopplingen. Annars får ni vänta!


RSS 2.0